Občinsko tekmovanje - Rakek   •  26. 9. 2015


V soboto, 26.9.2015 je na nogometnem igrišču na Rakeku potekalo občinsko tekmovanje Gasilske zveze Cerknica in Gasilske zveze Loška dolina. Barve PGD Grahovo so zastopale 4 ekipe – pionirji, mladinci, člani A in starejše gasilke.
Pionirji so se pomerili v vaji z vedrovko, štafeti na 400 m z ovirami in vaji razvrščanja. Izmed 10. ekip GZ Cerknica so zasedli 3. mesto in se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 3.10.2015 prav tako na Rakeku. Upamo, da jim tudi tokrat uspe in se drugo leto spomladi udeležijo državnega tekmovanja.


Mladinci so se pomerili v vaji z ovirami, štafeti na 400 m z ovirami in vaji razvrščanja. Unovčili so izkušnje iz junijskega tekmovanja za pokal Martina Krpana in osvojili 4.mesto. Za uvrstitev tik pod vrh jim je zmanjkalo malo sreče. Zbrali so se tudi člani A in se v pomlajeni zasedbi pomerili v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 m z ovirami in vaji razvrščanja. Njihova konkurenca je bila huda, tako da več sreče čez dve leti. Starejše gasilke so izvedle vajo s hidrantom in vajo razvrščanja. Vaji so uspešno opravile, tako da jih naslednjo soboto skupaj s pionirji čaka Regijsko tekmovanje na Rakeku. Če bodo ponovno uspešne, gredo spomladi na državno tekmovanje.

Starejše gasilke v družbi poveljnika Darkota in predsednika Bogdana

Udeleženci občinskega tekmovanja 2015 (žal se je parim mudilo domov)

 

Mentorja pionirjev in  mladincev:

Mojca Intihar in Nejc Gornik