Dan odprtih vrat   •  26. 10. 2013


V soboto, 26. oktobra 2013, smo v okviru meseca požarne varnosti organizirali dan odprtih vrat. Povabili smo krajane vasi Bločice, Bloška Polica in Grahovo, predstavnike prostovoljnih gasilskih društev sektorja in učence, učenke, njihove starše ter učitelje Podružnične osnovne šole »11. maj« Grahovo.
V prvi uri dogajanja smo se družili predvsem z otroki, ob 17. uri pa smo se zbrali v sejni sobi, kjer smo iz rok našega krajana, direktorja podjetja ElgoNova d.o.o., g. Boštjana Uleta, kot donacijo prejeli DEFIBRILATOR. Nove pridobitve smo se zelo razveselili, čeprav si želimo, da je ne bi bilo potrebno nikoli uporabiti, če pa že, da bi nam le ta dobro služila. Najosnovnejša navodila za uporabo nam je podal g. Urban Jakopin.
Učenci in učenke so z zanimanjem spremljali predstavitev, zatem pa je napočil njihov trenutek in razglasitev rezultatov likovno-literarnega natečaja z naslovom Gasilci, naši junaki. Strokovna žirija je podelila enajst nagrad. Deset nagrad so prejeli posamezniki, ena nagrada pa gre v šolsko knjižnico v zahvalo vsem učencem za sodelovanje na natečaju. Učenci so se nagrade zelo razveselili; prejeli so Gunnessovo knjigo rekordov 2014.
V sejni sobi je bila na ogled tudi bogata razstava izdelkov, ki so nastali v okviru omenjenega natečaja. Večer smo zaključili s prijetnim druženjem.
Donatorju g. Boštjanu Uletu in Podružnični osnovni šoli »11. maj« Grahovo se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. Tudi v bodoče se veselimo skupnih uspešnih akcij.
 
NA POMOČ!