Minuli vikend   •  20. in 21. julij 2019


Minuli vikend, 20. in 21.julija smo se gasilci PGD udeležili dveh tekmovanj. Najprej so veteranke sodelovale na tekmovanju članic v Lazah, v nedeljo pa mešana ekipa na znamenitem tekmovanju s starimi brizgalnami, ki ga tradicionalno organizira PGD Nova vas na Blokah.
Prihod v Laze je vedno poln dobre energije in srečanj s staro novimi znankami. To je eno redkih tekmovanj samo za članice in bilo je kaj videti. Predvsem je bilo veliko mladine in tudi starejših članic tekmovalk več kot prejšnja leta. Če smo bile pred leti še bolj osamljene, se vidi, da je tovrstni interes zelo povečan. Na tekmovanje nas je odpeljal naš dolgoletni mentor, Zdravko Novak, za kar smo mu bile zelo hvaležne. Lahko smo se skoncentrirale na same vaje, kljub zelo vročemu popoldnevu. Vaje in test smo opravile odlično, žal pa našim letom ni več brzina vrlina in smo se znašle nekje na spodnji polovici. Bile smo zelo zadovoljne z organizacijo prireditve in drugo leto nasvidenje Laze.

 
Bolj spektakularno je tekmovanje s starimi brizgalnami v Novi vasi. Naše društvo se lahko pohvali kar z dvema starima brizgalnama. Kot vsi vemo, je ena v muzeju v Metliki drugo pa uporabljamo za tekmovanje. Kljub temu, da jo je mojster Vinko z Bloške police temeljito prenovil, je polna presenečenj. Mojca je sestavila mešano ekipo tekmovalk in tekmovalcev, kar je bilo zelo lepo za pogledati. Pogoj za stare brizgalne je bil, da so starejše od 6o let, kar je bilo pri marsikateri ekipi opazno, ko so brizgalne malo po svoje delovale in s tem prikrajšale tekmovalce za boljša mesta. Tudi naša ekipa je bila na spodnji polovici. Medgeneracijsko sodelovanje in druženje predstavnikov vseh kategorij našega društva pa je bilo uspešno, saj so se imeli fajn. Drugo leto pa bo potrebna kakšna vaja več.

Lahko zaključim, da sta bili obe tekmovanji prijetna osvežitev. Tovrstna srečanja so med gasilkami in gasilci prijetna in tudi v bodoče zaželjena.

Ksenija Preželj