Tekmovanje v gasilski orientaciji  •  24. 5. 2014


Pionirji in mladinci PGD Grahovo smo se 24. maja 2014 udeležili Občinskega tekmovanja v gasilski orientaciji. Tekmovanje je potekalo v organizaciji PGD Dolenja vas. Pohvale organizatorju za zgledno izpeljano tekmovanje! V spremstvu Mojce Intihar, Darka Nanuta in Nejca Gornika so naše 3 ekipe dosegle lepe rezultate.

Pionirke, pionirji in mladinci PGD Grahovo na Občinskem tekmovanju v gasilski orientaciji 2014

Naši najmlajši (pionirke in pionirji) so se spopadli z 2km dolgo progo na kateri so morali opraviti 4 aktivne kontrolne točke in sicer: zbijanje tarče, topografski znaki, štafetno vezanje vozlov in prenos vode. V kategoriji pionirk so nastopale 3 ekipe. Maša Pelan, Maja Intihar in Maša Nanut so pometle s konkurenco in zasegle odlično 1. mesto!

Maša Nanut, Maja Intihar in Maša Pelan v spremstvu Mojce Intihar – 1.mesto

V kategoriji pionirjev je nastopalo 12 ekip. Matic Mele, Jan Hašič in Tim Resinovič so zasedli odlično 2. mesto!

Tim Resinovič, Jan Hašič in Matic Mele v spremstvu Nejca Gornika – 2.mesto

V kategoriji mladincev je nastopalo 12 ekip. Borut Intihar, Samo Intihar in Brin Soko so se spopadli s 3km dolgo progo na kateri so morali opraviti 6 aktivnih kontrolnih točk (zbijanje tarče, topografski znaki, štafetno vezanje vozlov, prenos vode, hitro zvijanje cevi in štafetno spajanje cevi na trojak). Svojo uvrstitev so zaključili na 6. mestu.

Brin Soko, Borut Intihar in Samo Intihar v spremstvu Darka Nanuta – 6.mesto

Pionirke in pionirji so si s svojimi uvrstitvami zagotovili tudi nastop na Regijskem tekmovanju v gasilski orientaciji, ki bo 14. junija 2014 na Brezovici pri Borovnici.

 

Mentorja pionirjev in  mladincev:

Mojca Intihar in Nejc Gornik