Občinsko tekmovanje v orientaciji v Babnem polju   •  27. 5. 2017


V soboto, 27.5.2017 zjutraj smo se odpravili v Babno polje na Občinsko tekmovanje v gasilski orientaciji. Udeležilo se ga je 61 ekip iz Gasilske zveze Cerknica in Loška dolina. Izmed 61 ekip je bilo kar 7 naših. Potrebovali bi skoraj že avtobus. PGD Grahovo so zastopali:
 - 1 ekipa pionirjev (Miha, Živa, Jakob)
 - 2 ekipi pionirk (Manca, Manca, Naja), (Julija, Neža, Nika)
 - 2 ekipi mladincev (Tim, Brin, Miha), (Jurij, Tim, Jan)
 - 1 ekipa mladink (Maša, Maja, Maša)
 - 1 ekipa pripravnikov (Matej, Gašper, Peter)
Pionirji so skupaj s svojimi mentorji (Nejc, Borut, Lan) tekli na 2 km dolgi progi na kateri so morali opraviti 4 aktivne kontrolne točke. Mladinci so tekli sami in se spopadli s 3 km dolgo progo na kateri so morali opraviti 6 aktivnih kontrolnih točk. Pripravniki pa so se tudi sami spopadli s kar 5 km dolgo progo s prav tako 6 aktivnimi kontrolnimi točkami.
Pionirji Miha, Živa, Jakob z mentorjem Lanom ter pionirke Manca, Manca in Naja z mentorjem Borutom so zasedli 2. mesto. Pripravniki Matej, Gašper in Peter z mentorjem Darkom pa so premagali celotno konkurenco in osvojili 1. mesto! Ostale ekipe so se tudi zelo dobro odrezale v svojih kategorijah, vendar medalje so le tri. Prvo in drugo uvrščene ekipe gredo iz občinskega naprej na regijsko tekmovanje. Tako nas bodo kar 3 ekipe zastopale na regijskem tekmovanju, ki bo v soboto, 10.6.2017 prav tako v Babnem polju.

 

Mentorja pionirjev in  mladincev:

Mojca Intihar in Nejc Gornik