Občinsko tekmovanje - Lož   •  24. 9. 2017


Na oblačno  soboto, 24.9.2017 je na parkirišču pred Kovinoplastiko Lož potekalo Občinsko tekmovanje Gasilske zveze Cerknica in Gasilske zveze Loška dolina v počastitev spomina na dolgoletnega predsednika Gasilske zveze Slovenije tovariša Matevža Haceta, domačina Loške doline. PGD Grahovo so zastopale 4 ekipe –pionirke, pionirji, mladinci in starejše gasilke.

Pionirji so se pomerili v vaji z vedrovko, štafeti s prenosom vode, vaji razvrščanja. Ekipa pionirk z desetarko Manco Leskovec na čelu je v Gasilski zvezi Cerknica edina, tako so seveda zmagale. Pionirji so premagali vso konkurenco v svoji kategoriji (6 ekip) in prav tako osvojili zlato medaljo. Uspeh je še večji, saj je v ekipi kar 6 pionirjev starih 7 let in manj. Z njihovim odličnim desetarjem Miho Leskovcem so nas vse lepo presenetili.

Mladinci na čelu z Mašo Pelan so se pomerili v mokri vaji s hidrantom, teoretičnem testu in vaji razvrščanja. Zasedli so 5. mesto izmed 6 ekip, saj jim je ponagajal ročnik.

Starejše gasilke z desetarko Marijo Čuk so kot edina ekipa gasilske zveze Cerknica uspešno pokazale vajo s hidrantom in vajo raznoterosti . Njihov nastop je bil absolutno 1. mesto, saj nobeno društvo izmed 17 v naši zvezi ne premore take ekipe.

Tri ekipe PGD Grahovo so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo v soboto, 7.10.2017 v GZ Vrhnika. Upajmo, da se uvrstimo tudi na državno tekmovanje, ki bo nekje v drugi polovici meseca maja oziroma v prvi polovici meseca junija 2018, lokacija še ni znana.